"Je vskutku zajímavé, jaké krásné věci dokážeme vytvořit, a kolik z nich bylo zničeno kvůli těm špatným..."

Jedny z posledních záležitostí ohledně změny jména (doufám)

30. září 2009 v 18:36 | Annia |  (tý)Deníček / aktualitky
Už mám toho zařizování celkem po krk. Já, které nebyla zvyklá nikdy nic zařizovat... No, jednu se to naučit musím. Nebo spíše, si zvyknout. Naštěstí jsem se zatím nesetkala s žádnými většími komplikacemi. (Snad mi to vydrží. :-) ) Před pár lety prý byly takovéto změny větším problémem. Jinak toto je moje xx. zařizování ohledně změny jména, už to ani nepočítám. Mám z toho alespoň zatím dobrý pocit, a doufám, že výsledek bude stát za to. :-)


Mám novou občanku...
Konečně! Po cca. 1,5 měsíci mám novou občanku, s novým jménem a fotkou. Měli mi poslat SMS, ale jaksi mi nepřišla. Tak jsem se byla na úřadě zeptat sama, a o 5 minut později jsem vycházela s novou občankou v zubech (jen chvíli, než jsem našla v peněžence to správné místo). :-) Se starou jsem se s úsměvem ráda rozloučila.

... přepsané jméno u mé doktorky ...
Když jsem byla nemocná, tak jsem si při té příležitosti nechala i tam změnit jméno, když jsem tam byla. Nebyl s tím žádný problém, a hned věděla, o co se jedná, když jsem řekla "transsexualita" (no ještě aby ne, lékařka). :-)

... a budu mít snad i novou průkazku na vlak - konečně. (aneb změna jména na in-kartě)
Poslední doklad, který mám ještě na staré jméno, je moje průkazka na vlak (In-karta). Ptala jsem se na změnu údajů na ní, chvilku jsem pátrala po osobním oddělení, kde se tyto údaje mění. Když jsem to vypátrala, a "vybalila to na ni", nejdřív byla trochu nejistá, a když jsem ji řekla jako důvod transsexualitu, hned se to vyjasnilo a ona řekla, že si myslela, že jsem holka, když mě uviděla. No, to celkem potěší. :) Nechala jsem si samozřejmě změnit i fotku, protože ta moje 5 let stará fotka, co mám na kartě je už fakt děsná (a párkrát si i průvodčí ve vlaku partně myslel, že jezdím na někoho jiného). :-D

Teď už jen doufat, že se něco nepo..., abych za měsíc tu novou kartu dostala, a taky že tentokrát nebude mít Murphy pravdu: "Když se může něco po..., tak se to zaručeně posere." :-D

Komentáře

1 Lucie Lucie | Web | 30. září 2009 v 19:35

No vidis jak to jde :D

2 Andy Andy | 30. září 2009 v 20:05

In-kartu jsem taky měnila a kromě zmatené paní na pokladně ČD proběhlo vše v pohodě. viz. můj blog :-)

3 Annia Annia | Web | 30. září 2009 v 20:50

Andy: jj, jednou jsme přece u stolu přemýšlely, která z nás si vlastně už měnila in-kartu. :-) Mno, jediný rozdíl, že já jsem to neměla u pokladny. Mno, doufám že to s ní vyjde. ;-)

4 Gekko Gekko | Web | 3. října 2009 v 15:37

Já jsem si naštěstí mohla zařídit in-kartu úplně novou a nemusela nic zbytečně vysvětlovat...  ;-)

5 Annia Annia | Web | 3. října 2009 v 20:17

Gekko: Jakto? Jsi říkala, že jsi ji zrušila ještě před změnou jména ne? :-o
Nebo jsem to zase špatně pochopila? :)




Komentáře jsou uzavřeny.